XPERT - Európai Számítógépes Útlevél

 

Az XPERT - Európai Uniós tanúsítványt adó számítógép-kezelői és internet-használói képzés nyolc modulból áll; mindegyik egy Európa szerte  egységes vizsgával zárul. Minden letett vizsga után egy igazolást kap a hallgató. Minden modulhoz megfelelő tananyagok állnak rendelkezésre, amelyek a tanfolyam és vizsgakövetelményeknek megfelelően kerültek kialakításra.

A modulok tartalmát az Európai Vizsgaközpont Hannover a tantervi katalógusban a lehető legpontosabban rögzítette. A Központ folyamatosan koordinálja és felügyeli a tananyag tartalmának állandó aktualizálását és fejlesztését, a tanfolyamvezetők folyamatos kvalifikáltságát, valamint a vizsgák szabványosított és gyors lebonyolítását. Mindez garantálja a tanfolyamok magas színvonalát és az Xpert Európai Számítógépes Útlevél és a Xpert Európai Számítógépes Útlevél Master bizonyítványok széles körű elfogadottságát.

A tanterv, a vizsga, valamint az anyagok magas színvonalát az Európai Vizsgaközpont garantálja. Ennek alapjai a dokumentált minőségi követelmények és a minőségbiztosításhoz szükséges kiterjedt eszközpark.

A tanfolyamok azon résztvevőket célozzák meg, akik a privát illetve állami szolgáltatási és közigazgatási ágazatban, a kereskedelmi szférában tevékeny kereskedelmi és ipari vállalatok, valamint a független kis- és középvállalatok alkalmazásában állnak. Minden letett vizsga után egy igazolás jár. A Tudományos ismeretterjesztő Társulat a kötelező modulokat oktatja- „Elektronikus adatfeldolgozás alapjai", „Szövegszerkesztés alapjai" és „Internet alapjai" -, melyek sikeres abszolválása után az Xpert Európai Számítógépes Útlevél tanúsítványt adja.

Két további választható modul sikeres elvégzése után a hallgató megkapja Xpert Európai Számítógépes Útlevél Master bizonyítványt.