TELC - The European Language Certificate

NSZFH nyilvántartásba vételi szám: E-000226/2014

Engedélyezett nyelvi képzési programok száma:

Angol E-000226/2014/C001

Német E-000226/2014/C002

 

 

A TELC vizsgarendszer magyarországi kizárólagos képviselője a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, amely egyben a magyarországi vizsgaközpont is.

A TELC vizsgarendszer a frankfurti székhelyű WBT Weiterbildungs- Testsysteme GmbH kizárólagos fejlesztése. A WBT-t 1998-ban a Német  Népfőiskolák Egyesülete alapította.

Az Európa szerte található 3000 vizsgahely közül 69 Magyarországon működik. 2001 óta angol, német, olasz, francia és orosz nyelvekből lehet vizsgát tenni; az angol és a német nyelvvizsga 2003 tavasza óta államilag akkreditált, így érettségihez, felvételihez, diplomakiadáshoz és munkavállaláshoz egyaránt felhasználható.

 

A hatályos magyar törvények értelmében az akkreditált nyelvvizsgák és tanfolyamok tárgyi adómentességet élveznek.

A TELC bizonyítvány az Európai Unió és a közép-európai térség számos - összesen 20-nál is több - országában elfogadott nemzetközi nyelvvizsga, melyet továbbtanuláshoz és munkavállaláshoz  egyaránt elfogadnak.

Mind a nyelvtanfolyamok, mind a nyelvvizsgák a praktikus és a kreatív  tudást helyezik előtérbe a passzív lexikális tudással szemben.
A tanfolyami anyagok és a vizsgakérdések is szorosan a mindennapi életszituációkhoz kötődnek, biztosítva ezzel az elsajátított tudás  hasznosságát és felhasználhatóságát. A tanárok és vizsgáztatók  rendszeres, magas színvonalú, a frankfurti központ által szervezett  továbbképzéseken, aktualizáló tréningeken vesznek rész.

Az előzetesen megszerzett tudás beszámításra kerül, a nyelvi szint mérése standardizált tesztekkel történik, amelyek térítésmentesek.