TÁMOP 2.2.4 TÁMOP 2.2.4

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat támogatást nyert a

TÁMOP-2.2.4-08/1-2009-0031 azonosító számú „Határok nélküli felnőttképzés – A TIT mint elkötelezett felnőttképzési és szakképzési intézményhálózat a felnőttképzés minőségi megvalósításáért. Idegen nyelv, marketing a falusi turizmusban” című pályázatával.

 

A projekt célkitűzése: a TIT több évtizedes felnőttképzési, szakképzési, idegen nyelv oktatási/vizsgáztatási és az idegenforgalmi tananyagfejlesztés/képzések terén megszerzett  tapasztalataink átadása, adaptációjának előkészítése a gyergyószentmiklósi székhelyű Delta-Info Line Kft vezetőségének, illetve a mikrovállalkozással együttműködésben álló székelyföldi partnercégek részére. Meggyőződésünk, hogy a gazdaságfejlesztés, a humánerőforrás-fejlesztés és a foglalkoztatás elősegítése érdekében a térségi, regionális és külföldi szereplők közötti együttműködés kialakítása létfontosságú feladat.

Mivel szervezetünk az idegen nyelvoktatás (első nyelvtanfolyamaink 1957-ben indultak; a nemzetközi TELC - Európa egyik legelterjedtebb és legrégebbi - nyelvvizsgarendszerének kizárólagos magyarországi licenc-tulajdonosaként), valamint az idegenforgalmi tananyagfejlesztés, képzés (idegenforgalmi képzéseink 1993-tól) területén jelentős tapasztalatokat szerzett, segít a helyi képzési igényeknek megfelelő tananyag kidolgozásában és adaptációjában, a tananyagfejlesztést megalapozó, helyi munkaerőpiaci igényeket feltáró elemzés készítésében, moduláris tananyagok kifejlesztésében. Ugyanakkor a TIT - mint akkreditált felnőttképzési és saját minőségirányítási rendszerrel (TTQM) rendelkező intézmény - megismerteti a magyarországi akkreditációs és minőségirányítási tendenciákat, EU-s elvárásokat a felnőtt-képzési/szakképzési szektorban.

 Szervezetünk mindezen célkitűzéseit szemináriumok, workshopok, tréningek és szakmai konferenciák megszervezésével valósítja meg. Így lehetőség nyílik - az intézményközi kapcsolatok révén - a romániai felnőttképzési tapasztalatok, pozitívumok és negatívumok közös megbeszélésére, valamint a „jó gyakorlatok” hasznosítására - mindkét partnerország résztvevői részéről.

Tevékenységek:

  • Szakmai konferenciák:

     Témakörök: Európai Uniós irányelvek a felnőttképzésben; A felnőttképzés/szakképzés hazai és nemzetközi problémái, nehézségei; Felnőttképzési/szakképzési „jó gyakorlatok” tapasztalatcseréje

  • Tréningek, szemináriumok, workshopok:

     Témakörök: A felnőttképzésben alkalmazott minőségirányítási alapelvek (TQM) megismertetése, munkatársak felkészítése; minőségirányítási rendszer megtervezése; EU-s és magyarországi felnőttképzési intézmény-akkreditációs előírá-sok bemutatása; A felnőttképzési szektorban oktató nyelvtanárok módszertani felkészítése (munkaerőpiac-orientált tananyagfejlesztés).

Közreműködünk az Idegen nyelv, marketing a falusi turizmusban c. saját fejlesztésű képzési programunk romániai (székelyföldi) adaptációjában.

 

A projekt futamideje: 2009. július 1.– 2010. szeptember 30.

 

Kapcsolódó honlapok:

www.nfu.hu

www.nfu.hu/hepih

www.esza.hu

www.okmt.hu

 

Csatolt dokumentumok